You need to upgrade your Flash Player or to allow javascript to enable Website menu.
Get Flash Player


 

US PRESENTEM EL VIDEO DE LA PASSADA EDICIÓ
DE DIES DE DANSA!També pots veure els videos anteriors de DIES DE DANSA clicant aqui!AIXÍ COM LES FANTÀSTIQUES FOTOGRAFIES CLICANT AQUÍ!

............................................................................................................................................................................................................

DIES DE DANSA
, festival internacional de dansa contemporània en paisatges urbans, És un projecte cultural gratuït creat a Barcelona que forma part del GREC Festival de Barcelona. Durant 6 dies edificis, carrers, parcs i places adquireixen vida en aquesta trobada entre la dansa, la comunitat i l'espai públic.

DIES DE DANSA es desenvolupa en diferents punts de Barcelona, com ara el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la Fundació Joan Miró, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Pati Manning i el Museu Picasso; i a les ciutats de Mataró, Sabadell i Sitges. De dia, la programació del festival consisteix en la presentació de peces breus elaborades específicament per a cada espai, amb la participació de més de 25 companyies nacionals i internacionals. A més, cada nit el Pati de les Dones del CCCB es converteix en L'ESPAI EN MOVIMENT, el punt de trobada per a professionals i per al públic en general, amb presentacions de solos, projeccions de vídeo, bar i chill out.

DIES DE DANSA també programa una sèrie de TALLERS PER A LA COMUNITAT, gratuïts i dirigits a ballarins i amateurs, i els tallers de DANSA EN FAMÍLIA, amb els que, a través del joc participatiu, la cooperació, l'experimentació, la recerca i la creativitat dels participants, es fomenten i estimulen els vincles afectius.

Si t'interessa participar o rebre informació sobre els tallers de dansa, contacta amb tallers(a)marato.com

DIES DE DANSA És membre fundador de CQD - Ciutats Que Dansen, una xarxa internacional de més de 32 festivals de dansa en espais urbans que té com a objectiu principal afavorir la col·laboració i la creació de projectes conjunts entre els diferents membres. Per a més informació sobre la xarxa CQD cliqueu aqui.

Si ets programador i t'interessa assistir al festival, contacta amb
pro(a)marato.comOBJECTIUS

DIES DE DANSA té l'objectiu d'estimular i potenciar el vincle entre la dansa contemporània, la comunitat i l'espai públic a través d'una programació diversa i amb l'organització de tallers. Busca generar debat i reflexió entorn de la noció i l'ús d'espai públic, redescobrir el patrimoni arquitectònic de la ciutat, crear nous circuits professionals i enriquir l'experiència de les companyies nacionals generant un intercanvi artístic amb companyies díaltres ciutats, regions i països.

Al llarg del festival, DIES DE DANSA es converteix en un espai de creació artÌstica, en una plataforma per als professionals de tots els àmbits de la dansa - nacionals i internacionals, reconeguts i emergents. La seva rellevància el converteix en un focus de promoció de Catalunya i d'Espanya.


CRITERIS DE PROGRAMACIÓ

DIES DE DANSA està obert a propostes durant tot l'any. Les companyies interessades a participar han de presentar obligatòriament un vídeo (DVD o link) amb les seves peces a les oficines de l'associació. A més de la qualitat coreogràfica, es valorarà la originalitat de les peces i la seva relació amb l'espai públic.

Cal tenir en compte que la programació és diürna i en exterior (sense linòleum ni equip de llum), i que cada actuació ha de ser breu (entre 10 i 20 minuts). A causa de la gran quantitat de públic la visibilitat del treball al sòl és molt reduïda. Per a les presentacions de nit al Pati de les Dones del CCCB, es disposa d'un escenari de 10mx10m a 60 cm del sòl, amb linòleum, plantilla bàsica de llums i equip de so. Aquestes són presentacions complementàries a les diürnes.


HISTÒRIA DEL FESTIVAL

L'equip de l'Associació Marató de l'Espectacle, conscient de la manca de contacte entre la dansa, la comunitat i l'espai públic, crea, l'any 1992, el primer festival especÌfic de dansa a Barcelona, DANSA AL PARC, desenvolupat en un entorn únic, el Park Güell, obra de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí.

Donat el creixent èxit d'aquest festival, l'any 1996 l'Associació Marató de l'Espectacle decideix ampliar la seva proposta a altres espais de la ciutat, com el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), les Piscines OlÌmpiques B. Picornell o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i el festival passa a anomenar-se DIES DE DANSA, un festival que posa en moviment a la ciutat. Les diferents edicions del festival han estat:

1992 Grec al Carrer (17 de juny), Grec a la Terra (27 de juny),  Grec a l'Aire (20 de juny), Grec a l'Aigua (5 de juliol) // 1993 Dansa al Parc Güell (11 de juliol) // 1994 Dansa al Parc (2 de juliol) - Sorpreses al Parc (10 de juliol) // 1995 IV Dansa al Parc (8 de juliol) // 1996 V DIES DE DANSA (28 de juny - 7 de juliol) // 1997 VI DIES DE DANSA (19 - 20 de juliol) // 1998 VII DIES DE DANSA (24 - 26 de juliol) // 1999 VIII DIES DE DANSA (23 - 25 de juliol) // 2000 IX DIES DE DANSA (21- 23 de juliol) // 2001 X DIES DE DANSA (13 - 16 de setembre) //2002 XI DIES DE DANSA (19 - 21 de juliol) // 2003 XII DIES DE DANSA (25 - 27 de juliol) // 2004 XIII DIES DE DANSA (9 - 11 de juliol) // 2005 XIV DIES DE DANSA (1 - 3 de juliol) // 2006 XV DIES DE DANSA (30 de juny - 3 de juliol) // 2007 XVI DIES DE DANSA (29 de juny - 2 de juliol ) // 2008 XVII DIES DE DANSA (4 - 7 de juliol) //2009 XVIII DIES DE DANSA (10 - 14 de juliol) // 2010 XIX DIES DE DANSA (1 - 5 de juliol) // 2011 XX DIES DE DANSA (1 - 6 de juliol)